top of page

Navždy nesmrteľná biela farba

Neexistuje ikonickejšia svadobná farba než biela. Pre niekoho možno fádna a veľmi tradičná, no pri vhodnej kombinácii dokáže prekvapiť a zaujať v celkom nových podobách.



Biela farba sa nie nadarmo nazýva nesmrteľnou farbou a symbolizuje čistotu, nevinnosť a nové začiatky. Je vrcholom elegancie a grácie a dokonale doplní celé svadobné venue. V akých podobách sa môže predstaviť si povieme na ďalších riadkoch.


Kytica


Kvety v bielej farbe majú veľmi široké zastúpenie a dá sa s nimi kreatívne pracovať či už v minimalistických alebo naopak veľkolepých romantických aranžmánoch. Momentálne sú populárne výraznejšie hlavné kvety ako orchideje, čajové ruže, dálie, karafiáty ale aj nežné romantické kombinácie s hrachorom, iskerníkmi, kúkoľom či hlaváčom. Namiesto zelene sa používajú vetve krov ako napríklad pieris, tavoľník, pajazmín alebo bielený amarant. Či už si zvolíte trendový mono-florál alebo naopak kombináciu viacerých druhov, jedno je isté – výsledok bude originálny a dokonale doplní celý svadobný look.



Romantické, boho či moderné - aj také môžu byť kytice z výhradne bielych kvetín


All white

Veľmi obľúbeným trendom je „all white“ – v praxi to znamená, že celkový svadobný styling sa nesie v bielej farbe – od svadobných šiat, kde je to viac menej samozrejmé, cez kvetinovú výzdobu až po sviečky na svadobnom stole. Mohlo by sa zdať, že to bude „nuda“, no opak je pravdou. Celý vizuálny dojem z takéhoto settingu sa „očistí“ od rušivých elementov a pôsobí harmonicky. Vďaka tomu oveľa viac vyznejú detaily a kontúry jednotlivých elementov.



Harmonická all white štylizácia svadby je nevtieravá no stále originálna


Stolovanie


Kombinácie bielych kvetov nádherne vyniknú aj na svadobných stoloch v podobe ikebán alebo vo vázach. Spolu s bielym prestieraním a sviečkami dotvárajú slávnostný dojem celého venue. Voľba typu kvetov je predurčená miestom konania svadobného obradu či hostiny – iné druhy sa objavia na mestskej elegantnej svadbe, záhradnej párty a iné v romantickom venue dýchajúceho históriou.


Stolovanie v bielej dá vyniknúť najmä kvetinovým aranžmánom


Ako sa hovorí, všetkého veľa škodí a tak aj pri all white settingu je vhodné občas porušiť pravidlá. Skvelým akcentom je decentné použite čiernej farby – napríklad pri tlačovinách, stoličkách alebo iných doplnkových prvkoch výzdoby.


Decentné použitie čiernej príjemne "vyruší" z all white settingu


Svadobná torta


Po období fondánu a ovocných tort sa vracia biela farba aj na svadobné torty. Najnovším trendom je klasická „retro“ torta s bohatým šľahačkovým zdobením – presne taká, akú si pamätáme z osláv našich starých rodičov. Nostalgia je ešte podčiarknutá nápisom alebo čerešničkami na vrchu. Celý „rituál“ krájania torty tak naberá trochu odľahčenejšiu atmosféru. Na druhej strane sú v hre stále aj vysoko „efektné“ kúsky, ktoré vzdávajú hold najvyššiemu cukrárskemu umeniu.


"Prezdobené" retro torty zažívajú opäť boom

bottom of page